Sprzet gastronomiczny trojmiasto

hurtownia drobiu kraków

W dzisiejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w odrębnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo wydajnych i więc warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do krojenia każdego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej działa, iż jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak jeszcze lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również by była na trwanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również wpadać w porządek wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wyjątkowo przydatnym sprzętem, bowiem w niedługim czasie jest w mieszkanie pokroić wielką część produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego aura oraz chęć, jaką potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do krojenia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak faktu obsługa krajalnicy jest pojedyncza i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie podejmuje się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do celu, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może istnieć zatem, że łączne powierzchnie maszyny, które planują związek z krojoną żywnością są uczynione z produktów nierdzewnych. Drinkiem spośród najistotniejszych punktów jest nóż i ważne, aby był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych popularni istnieje oczywiście proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.